Forbud mod snus

snus

Hvorfor?

Forbud mod snus i poser har længe været forbudt i alle EU-lande borset fra Sverige, der har en særaftale. I april 2015 stemte Folketinget så mod salget af løs snus, for ikke at komme i konflikt med EU-domstolen. Tilbage i 2012 fik vi danskere en advarsel fra EU, da det strider mod EU’s tobaksvaredirektiv at sælge løs snus i EU.

Hvem? 

Snus er det, nogen ofte forbinder med gamle svenskere med mørke tænder. Sådan ser tingene dog ikke ud til fortsat at være. Ungdommen har tager produktet til sig – det er et hit. Både i forbindelse med at feste, men også for at stresse af i hverdagen og op til en eventuel eksamenssituation. Snusen har også indtaget en fast plads i mange elitesportudøveres hverdag, eftersom de på den måde ikke påvirker formen som ved rygning. Et andet sted i samfundet hvor man tydeligt har fulgt udviklingen af de unges brug af snus, er på landets mange efterskoler. Rygeforbud har resulteret i en søgen mod andre midler. Det tager nogle efterskoleelever nu konsekvensen af, eftersom snus nu også bliver en del af skolernes forbudsregler mange steder landet over.

Fordele og ulemper

I Sverige, hvor snus længe har været en del af kulturen, ser man betydeligt færre tilfælde af lungekræft end i Danmark. Der er stor uenighed blandt eksperter, men nogle mener, at snus er 90% mindre farligt end rygning. Betyder det så, at det er positivt at de unge ligger cigaretterne på hylden for derimod at tage snus? Ikke nødvendigvis. Det siges også, at snusen kan bruges til helt at kvitte smøgerne. Sandsynligheden for et rygestop ved hjælp af snus skulle være mere en to en halv gange så stor som ved brug af nikotintykkegummi. EU forbyder dog snus, da der er tegn på andre kræftfremkaldende stoffer.

Related posts


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/detsorteregister.dk/forbydforbud.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Comment