Forbud mod svinekød

forbud mod svinekød

Et af de mere omtalte forbud i dagens Danmark, er forbuddet mod svinekød i børnehaverne. Flere og flere daginstitutioner landet over forbyder svinekød for at undgå forskelsbehandling på børnene. Det betyder, at danske børnehaver i højere grad serverer halalslagtet kød for alle børnene. Derfor må de danske børn altså også vinke farvel til den traditionelle leverpostejmad i madkassen. Undersøgelser viser at mere end 30 børnehaver i Danmark har fravalgt svinekød, for i stedet at servere halalslagtet kød.

Forbuddet skal sørge for at børn i daginstitutionerne med etnisk baggrund ikke føler sig uretfærdigt behandlet på grund af deres religion. Emnet skaber dog debat, eftersom svinekødet nu helt fravælges. Måltiderne er en vigtig del af dagligdagen i institutionerne, hvor børnene spiser i fællesskab. På den baggrund er det vigtigt ikke at behandle børnene forskelligt. Bør man så bandlyse frikadellerne og andet svinekød, som jo er en velkendt del af de danske børns kultur? Det diskuteres mange steder, hvorvidt man evt. kunne skræddersy forskellige menuer i daginstitutionerne, der både tilgodeser børn med etnisk baggrunds behov og danske børns behov.

Related posts


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/detsorteregister.dk/forbydforbud.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Comment