Forbyd forbud mod mountainbikeryttere

shutterstock_148088639

Der breder sig stille og roligt en tendens i Danmark, som flere medier er med til at blæse lidt til. Før i tiden, har der været en bred enighed om at den offentlige skov i kongeriget har været allemandseje, men lige så stille vinder egoismens jeg frem. Det er dog ikke en enkelt gruppe der skiller sig ud og bliver forhadt, det gælder alle, hele vejen rundt.

Dog er der en enkelt gruppe, bliver hevet ind i mediernes mølle for tiden og det er mountainbikeryttere. Senest har Politiken sat stor fokus på rytterne, ved at skrive flere artikler, skabe debatter og tage debatterne med ind på Facebook, for at skabe endnu mere virak omkring emnet.

Flere forskellige modeller har været oppe og vende, og flere byrådsmedlemmer og politikkere rundt omkring i lokalsamfundene er også gået ind i sagen. Én mulighed kunne være at skabe separate baner til rytterne, ligesom man også har set det med ryttere på hesteryg. En anden mulighed er at alle der færdes i skovene begynder at vise større hensyn til hinanden og acceptere at ingen af dem ejer retten til at færdes i skoven mere end andre.

Et tredje model, for vi bestemt ikke synes om, er muligheden for at forbyde muligheden for mountainbikeryttere overhoved kan færdes i skoven på samme vilkår, som folk der løber, lufter hunden eller bare nyder hinandens selskab. Det er i vores verden ubegribeligt at nogle mennesker vælger at mene at de har mere krav på steder og brugsmuligheder end andre mennesker, da skoven jo på ingen måde ejes af nogle af grupperne og ingen af grupperne har ej heller en naturlig fortrinsret – naturligvis ikke, fristes man til at sige.

Forurenede_Big

Den eneste logiske udvej, som vi ser det, er mere tolerance fra alle sider. Den gælder dog naturligvis lige så meget fra mountainbikerytteren til hundelufteren, som den gælder den anden vej –  eller sagt på en anden måde, det er bestemt heller ikke rytteren der skal have fortrinsret til at blive specialbehandlet, slet ikke.

Vi skal alle kunne være der og være fælles om at nyde vores dejlige natur – den kan der ikke gøres et unikt krav på.

Related posts


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/detsorteregister.dk/forbydforbud.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Comment